Volledig scherm
Een medewerker van aannemer SPIE brengt afstandhouders aan tussen mast 303A en mast 303B. © TenneT

Werk voor waaghalzen

RILLAND - Je moet het maar durven. Hoog boven de snelweg, bungelend aan de draden waar straks 380 kilovolt doorheen schiet, lijnbollen, vogelafleiders en trillingsdempers installeren.

Deze medewerker van aannemer SPIE draait z’n hand er niet voor om. Terwijl het verkeer over de A58 onder hem Zeeland in en uit raast, bevestigt hij een bundelafstandhouder tussen de draden. Daarmee voorkomt hij dat de draden elkaar straks kunnen beschadigen.

Het nieuwe stuk hoogspanningslijn van TenneT is bijna klaar. Eind dit jaar gaat de stroom erop. Daardoor wordt het makkelijker om via het nieuwe hoogspanningsstation bij Rilland elektriciteit naar België te exporteren. 

Volledig scherm
SPIE werkt aan de nieuwe hoogspanningslijn bij Rilland. © TenneT
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”