Volledig scherm
Veerboot tussen Vlissingen en Breskens. © Peter Nicolai

Westerschelde Ferry gaat volgend jaar vaker varen

VLISSINGEN - De Westerschelde Ferry tussen Vlissingen en Breskens gaat komend jaar vaker varen. De periode van het hoogseizoen, waarin er elk half uur een boot vertrekt, wordt met acht weken verlengd. Het zomerseizoen gaat daarmee lopen van 1 mei tot en met 20 september.

Volgens directeur Martin Martins van de Westerschelde Ferry wordt de periode van de zomerdienstregeling verlengd om beter aan de vraag te kunnen voldoen. ,,Zo zorgen we ervoor dat reizigers ook in het populaire voor- en naseizoen elk half uur de overtocht kunnen maken en wachttijden zoveel als mogelijk voorkomen worden.”

De prijs van een kaartje gaat in 2020 iets omhoog. In het laagseizoen kost een los ticket straks 3,30 euro (in 2019 3,25 euro) en in het hoogseizoen 4,65 euro (in 2019 nog 4,50 euro). Volgens het bedrijf worden de tarieven alleen verhoogd met de landelijke index van 2,23 procent. Reizigers met een b-tag zijn het goedkoopst uit. De b-tag is een kaart waarmee zowel losse overtochten als een abonnement afgerekend kunnen worden.

 1. HZ-studenten hebben de opdrachten voor het uitkiezen
  PREMIUM

  HZ-studenten hebben de opdrachten voor het uitkiezen

  VLISSINGEN - Waarom besluiten mensen nog een keer terug te komen naar een vakantiepark van Roompot? Wat was het moment dat je besloot om de 'bestel’-knop in te drukken op de website van Yoursurprise? Welke politiebureaus staan droog, als Zeeland overstroomt? Zeeuwse bedrijven en instellingen laten dat soort vraagstukken graag uitzoeken door studenten. ,,Wij krijgen veel meer verzoeken dan we aan kunnen", zegt ICT-docent Jorick Vos van de HZ. Jaarlijks buigen studenten zich over een paar honderd opdrachten uit het bedrijfsleven. Daarnaast zijn er zo'n honderd grote, langjarige onderzoeksprojecten.
 2. Wethouder Vlissingen over afblazen marinierskazerne: ‘Als dit waar is, is een hele provincie geschoffeerd’

  Wethouder Vlissingen over afblazen mariniers­ka­zer­ne: ‘Als dit waar is, is een hele provincie geschof­feerd’

  VLISSINGEN - ,,Als dit waar is, is een hele provincie geschoffeerd.” Sinds afgelopen vrijdag probeert de Vlissingse wethouder Albert Vader tevergeefs om bij Defensie een reactie los te krijgen op berichten dat het kabinet op het punt stond de verplaatsing van de mariniers af te blazen. Ook gedeputeerde Jo-Annes de Bat is niet blij zo laat hij op Facebook weten. ,,Dit kan niet waar zijn. Het zijn weliswaar geen bevestigde berichten, maar we zijn alleen al boos omdat we geen reactie krijgen. Wordt absoluut vervolgd!”