Volledig scherm
Winnaars van 2016: Bever Innovations © Emergo

Wie wint dit jaar de Zeeuwse innovatieprijs Emergo?

VLISSINGEN - Deltavorm, Emergoplus, Hemcell, Illuxtron International en Prince Kunststof Infra zijn in de race voor de Zeeuwse innovatieprijs Emergo. Die prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie. 

Deltavorm 

Deltavorm uit Scharendijke maakt stempels voor de snoepindustrie. Het bedrijf stond eerder dit jaar al in de landelijke Innovatie Top 100.

Emergoplus

Emergoplus uit Biervliet ontwikkelde een supersterke, duurzame accu voor caravans, de PowerXtreme LiFePO4. 

Hemcell

Hemcell uit Heinkenszand bedacht composteerbaar bioplastic.

Illuxtron 

Illuxtron uit Ritthem is genomineerd voor een led-paneel dat strooilicht voorkomt. 

Prince Kunststof

Prince Kunststof Infra uit Tholen kwam met een koppeling dat het monteren van leidingen makkelijker maakt. 

Vakjury

Een vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, gaat bij alle vijf genomineerde bedrijven op bezoek. Daarnaast voeren studenten van de HZ onderzoek uit naar de innovaties. Hun bevindingen worden genoteerd in een rapport dat de jury gebruikt om uiteindelijk tot een oordeel te komen.

Op woensdag 8 november wordt de Emergo 2017 uitgereikt tijdens Contacta. Er is zowel een jury als een publieksprijs, die beloond worden met een kunstwerk. 

  1. Zeeuwse ziet bizarre race Schulting: 'Het was gekkenhuis in stadion!'

    Zeeuwse ziet bizarre race Schulting: 'Het was gekkenhuis in stadion!'

    VLISSINGEN - Elien Rienstra zal donderdag 22 februari niet snel vergeten. De Middelburgse zat tijdens de gouden race van shorttrackster Suzanne Schulting in het ijsstadion van Gangneung. ,,Het was een gekkenhuis!'', vertelt de echtgenote van bondscoach Jeroen Otter. ,,Deze racedag was zo overtuigend en bijzonder, wat een ontlading. Ik ben zo blij dat mijn man straks weer vader en man kan zijn na vier maanden in een olympische bubbel te hebben geleefd.''