Volledig scherm
Vox Jubilans uit Waddinxveen trad twee jaar geleden op tijdens Middelburg VOLkoren. © Lex De Meester

Wie wordt Zeeuws koor van het jaar?

MIDDELBURG - Middelburg VOLkoren en het Nederlands Koorfestival (NKF) organiseren samen op zaterdag 28 maart volgend jaar de eerste editie van de Zeeuwse NKF Competitie. De winnaar mag zich uitroepen tot ‘Zeeuws Koor van het Jaar’. Dat koor mag op 6 juni meestrijden om de landelijke titel ‘Koor van het jaar 2020'. De Zeeuwse NKF competitie wordt gehouden in de Oostkerk in Middelburg. 

De provinciale competities worden sinds 2017 gehouden. Iedere provincie krijgt een winnaar en vervolgens zingen alle koren om de landelijke titel. 

Door samen te werken met Middelburg VOLkoren hoopt het Nederlands Koorfestival alle Zeeuwse koren enthousiast te maken voor de competitie. Dankzij provinciale en landelijke fondsen, is de financiële drempel om mee te doen aan de competitie beperkt. Volgens het NKF kost het koorlid minder dan een bioscoopkaartje om mee te kunnen doen. Daarvoor krijgt een deelnemend koor een objectieve beoordeling die is opgebouwd uit tien criteria. 

Deelname aan de korencompetitie staat open voor ieder amateurkoor met twaalf zangers of meer. Aanmelden kan op www.nederlandskoorfestival.nl