Wil je een schoon zwembad? Wel douchen, niet plassen, dat scheel heel veel

pollVLISSINGEN - Meervoudig olympisch kampioen Michael Phelps (de koning onder de zwemmers) doet het, de buurvrouw doet het: plassen in het zwembad. Als we dat nou eens niet zouden doen - en wél douchen voor we het zwembad in springen, zou dat héél veel drinkwater schelen, zegt onderzoeker Maarten Keuten.

Keuten werkt bij Hellebrekers, een installatiebedrijf dat veel van de nieuwe zwembaden in Nederland bouwt en ook onderhoud en renovatie doet. De 49-jarige Keuten is Research & Development specialist en is onlangs aan de TU Delft gepromoveerd op het onderzoek naar alternatieve (chloorvrije) waterbehandeling voor zwembaden. Keuten wilde wel eens weten: hoeveel vuil komt er in het zwemwater? En waar komt het vandaan?

Poll

Ik plas ook wel eens in het zwembad

Ik plas ook wel eens in het zwembad

  • Eens (34%)
  • Oneens (66%)
1730 stemmen
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Commando's herleven op zeecontainer in Terneuzen

    Commando's herleven op zeecontai­ner in Terneuzen

    TERNEUZEN - Het is 1 november 1944. Geallieerde commando's sprinten Uncle Beach bij Vlissingen op om Walcheren te bevrijden. Graffitikunstenaar Martijn Prins (foto) brengt ze tot leven op een zeecontainer die zaterdag 31 augustus te zien is in Terneuzen bij de start van de viering van 75 jaar vrijheid. Andries Looijen, voorzitter van museum Memorial 40-45 Kapelle, heeft hem gevraagd. ,,Een eer", noemt Prins de opdracht. ,,Deze commando's hebben toch voor onze vrijheid gestreden.” De container met een verrassingsexpositie binnenin, zal deel uitmaken van de Vrijheidsboulevard waarop de Slag om de Schelde wordt uitgebeeld.