.
Volledig scherm
. © .

Windhoos trekt over Bruinisse: ‘Het was zeer beangstigend, alsof een vrachtwagen het huis binnen reed’

BRUINISSE - Een windhoos die donderdagavond over Bruinisse trok heeft voor behoorlijk wat schade gezorgd. In drie straten in het vissersdorp waaiden dakpannen van het dak. ,,Het was heftig. Het gebulder en geweld dat over ons heen kwam was beangstigend", laat Marianne Ketting-van Der Goot weten. Een stuk of tien dakpannen van haar woning kwamen naar beneden. 

De brandweer rukte na de windhoos meteen uit en had de handen vol aan herstelwerkzaamheden, zo is te zien op de beelden die Ketting maakte. ,,De schade is gelukkig beperkt gebleven tot een tiental pannen. De brandweer moest vervolgens naar meerdere adressen met hetzelfde probleem.” 

De windhoos trok over de Botterstraat, Boeyerstraat en Marijkestraat. ,,Het leek of de ramen uit de sponningen kwamen, met een enorm gebulder erbij. Sommigen in de straat dachten dat er een vrachtwagen ergens naar binnen reed. Dus het was behoorlijk ‘scary’. Gelukkig is er alleen materiële schade.” Bij andere buurtbewoners vlogen er planken door de tuin.

Ook in andere delen van Zeeland ging de wind flink tekeer met windstoten tot 90 kilometer per uur. Het KNMI geeft voor grote delen van het land code geel. ,,Een regengebied trekt van west naar oost over het land waarbij zware windstoten van 75-90 km/u uit westelijke richting worden verwacht", aldus het KNMI.

  1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
    PREMIUM
    reportage

    Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

    ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.