Volledig scherm
Ambulance in Terneuzen. © Camile Schelstraete

Witte Kruis dicht gat in bezetting ambulancezorg op 112-meldkamer Zeeland

MIDDELBURG -De Zeeuwse 112-meldkamer is inmiddels voldoende bezet. Met name de ambulancezorg dreigde in gevaar te komen, maar vergunninghouder Witte Kruis heeft een oplossing gevonden voor het personele tekort.

Dat antwoorden Gedeputeerde Staten op vragen van fractievoorzitter Joan van Burg van de SGP in Provinciale Staten. Van Burg klom in de pen na een onderzoek van de Inspectie Justitie en Veiligheid en Agentschap Telecom. Daaruit bleek dat de zestien regionale 112-meldkamers van de politie onderbezet zijn, dat medewerkers met verouderde techniek moeten werken en dat ze bij een calamiteit elkaars taken niet volledig kunnen overnemen. De inspectie kwalificeerde de situatie als ‘risicovol’.

In Zeeland was de politiebezetting op de meldkamer echter geen probleem. Bij de ambulancezorg was wel sprake van een personeelstekort. Volgens GS heeft het Witte Kruis daar inmiddels een oplossing voor gevonden. In elk geval tot juni 2020. Dan worden de meldkamers van Zeeland en Midden- en West-Brabant samengevoegd. Vanuit het regeringsakkoord van enkele jaren geleden is besloten dat het aantal meldkamers wordt teruggebracht van 25 naar 10. 

GS wijzen erop dat de samenvoeging van de meldkamers de bezettingsproblemen moet oplossen. Personeel uit Zeeland komt straks in Bergen op Zoom te werken. De Veiligheidsregio Zeeland heeft laten weten dat het trainingsprogramma zodanig is aangepast dat er op de meldkamer in Bergen op Zoom straks voldoende kennis over Zeeland is.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement