Volledig scherm
Yvon Jaspers met boer Bastiaan © BZV/ KRO-NCRV

Yvon Jaspers op pad met 1100 brieven: hoeveel krijgt Boer Bastiaan uit Wolphaartsdijk er?

WOLPHAARTSDIJK - Met 1100 brieven ging presentatrice Yvon Jaspers van Boer zoekt Vrouw op pad richting de tien naar liefde hunkerende boeren die dit seizoen meedoen. Of daar ook veel post voor boer Bastiaan uit Wolphaartsdijk tussen zat, weten we pas op 23 februari.

Die dag begint het nieuwe seizoen en gaat Yvon Jaspers traditiegetrouw met zakken vol post langs de boeren om hen te verrassen met heel veel of juist heel weinig brieven van potentiële liefdespartners. De vijf boeren met de meeste post worden daarna verder gevolgd in 's lands populairste televisieprogramma.

De 35-jarige akkerbouwer Bastiaan van 't Westeinde uit Wolphaartsdijk is dit jaar één van de kandidaten.  ,,Ik kom hier niet veel dames tegen”, zei hij in september tegen presentatrice Yvon Jaspers tijdens de aflevering waarin de boeren werden voorgesteld. ,,Ik heb getinderd, maar dat schoot allemaal niet op.”

De Zeeuw mag uiteraard nog niet verklappen of hij veel brieven heeft gekregen en of zijn zoektocht naar liefde succes heeft gehad. De komende maanden moet hij de lippen stijf op elkaar houden van de producent van het programma. Na de uitzending in september werd Bastiaan door veel fans op de sociale media getipt als kanshebber om veel brieven te krijgen. Het nieuwe seizoen begint op zondag 23 februari.

KRO-NRCV heeft al verklapt dat er geen record gaat sneuvelen. Boer Tom blijft de agrariër die de meeste brieven ooit kreeg. Met een slordige 1800 liefdesverklaringen in 2015 was hij meer in trek dan de kandidaten van dit jaar. Er zijn in totaal wel meer brieven gestuurd dan het vorige seizoen.

Bastiaan Van ‘t Westeinde was vorig jaar in het nieuws vanwege zijn plan om in de Zuidvlietpolder bij Wolphaartsdijk 28 buitendijks gelegen vakantiehuisjes te bouwen. Dat plan stuit op enige weerstand bij dorpsbewoners en natuurbeschermers, met name omdat ze vinden dat de zogeheten eco-lodges de omgeving te veel zullen aantasten. Zelf vindt hij dat de huisjes met groene daken juist prima in de omgeving passen.

  1. Nieuw boek stelt predikant Wim Jansen gerust: ‘Ik wil dit gezegd hebben’
    PREMIUM

    Nieuw boek stelt predikant Wim Jansen gerust: ‘Ik wil dit gezegd hebben’

    Wim Jansen was al eens in het ‘Vlammend Paradijs’. Nu is hij er weer, in dat verdwenen gehucht bij Terneuzen. Hij tekent er zijn vader en zichzelf in ‘O vader wij zijn samen geweest’. Jazeker, zijn nieuwe boek is belangrijk voor hem. Heel belangrijk. Wim Jansen: ,,Bij de voltooiing ervan had ik het gevoel: zo, dat heb ik in elk geval geschreven, want dit wil ik gezegd hebben.” Het stelt hem gerust: ,,Zeker als je weet dat een uiterst vervelende ziekte je bij de kladden heeft. Meneer K heeft zich op veel meer plekken uitgezaaid dan ik voor mogelijk hield.”