Volledig scherm
Henk Zwartelé, voorzitter van vv Goes. © Ronald den Dekker

Zaak van bedreigingen VV Goes krijgt vervolg bij de politierechter

GOES - Er is nog geen uitspraak in de zaak rond de bedreigingen aan het adres van de voetbalvereniging Goes. De verdachte heeft volgens het Openbaar Ministerie zijn straf tijdens de taakstrafzitting niet geaccepteerd, waardoor de zaak alsnog voor de politierechter komt.

Goes-voorzitter Henk Zwartelé, zijn vrouw en een lid van de technische commissie werden in april meerdere keren per sms bedreigd. Het varieerde van beledigingen tot doodsbedreigingen. Dat gebeurde in een roerige periode bij de Bevelandse club. De eerste selectie degradeerde uit de hoofdklasse, vanuit sommige geledingen binnen de club was er kritiek op het beleid aan en daarnaast verbrak het bestuur de verbintenis met de hoofd- en shirtsponsor.

Eind april werd aangifte gedaan van de bedreigingen en begon de politie een onderzoek. Er werd uiteindelijk een verdachte gehoord en die moest zich afgelopen maandag tijdens een taakstrafzitting verantwoorden voor zijn daad.

Bij taakstrafzittingen gaat het om relatief simpele zaken die wel bestraft dienen te worden, maar buiten de rechter om behandeld kunnen worden. Dat leek in de kwestie van Goes ook mogelijk, omdat de verdachte begin juli een en ander had bekend, volgens het OM.

Maandag kreeg de zaak echter een onverwachte wending. De verdachte, die tijdens de taakstrafzitting werd bijgestaan door een advocaat, trok de bekentenis in en accepteerde zijn straf dus niet. Dat betekent dat de zaak nu wordt doorverwezen naar de politierechter. Wanneer de zaak op de rol komt, is niet bekend.

  1. Zorgen om cruisevaart op de Westerschelde
    PREMIUM
    reportage

    Zorgen om cruise­vaart op de Wester­schel­de

    VLISSINGEN - In de nacht van zondag 31 maart op maandag 1 april kwam een Zwitsers passagiersschip op de Westerschelde in aanvaring met een Maltese chemicaliëntanker. De Viking Idun met 137 passagiers en 43 bemanningsleden aan boord scheurde met zijn boeg de zijkant van de Chemical Marketer open. Het incident in de Put van Terneuzen veroorzaakte veel materiële schade, maar persoonlijke ongevallen deden zich nauwelijks voor. De aanvaring was een wake-up call. Overigens niet de eerste. Op 28 oktober vorig jaar kwam de Chrystal Bach bij Hansweert in aanvaring met een binnenvaarttanker. Hierbij raakte niemand gewond.