Volledig scherm
Henk Zwartelé, voorzitter van vv Goes. © Ronald den Dekker

Zaak van bedreigingen VV Goes krijgt vervolg bij de politierechter

GOES - Er is nog geen uitspraak in de zaak rond de bedreigingen aan het adres van de voetbalvereniging Goes. De verdachte heeft volgens het Openbaar Ministerie zijn straf tijdens de taakstrafzitting niet geaccepteerd, waardoor de zaak alsnog voor de politierechter komt.

Goes-voorzitter Henk Zwartelé, zijn vrouw en een lid van de technische commissie werden in april meerdere keren per sms bedreigd. Het varieerde van beledigingen tot doodsbedreigingen. Dat gebeurde in een roerige periode bij de Bevelandse club. De eerste selectie degradeerde uit de hoofdklasse, vanuit sommige geledingen binnen de club was er kritiek op het beleid aan en daarnaast verbrak het bestuur de verbintenis met de hoofd- en shirtsponsor.

Eind april werd aangifte gedaan van de bedreigingen en begon de politie een onderzoek. Er werd uiteindelijk een verdachte gehoord en die moest zich afgelopen maandag tijdens een taakstrafzitting verantwoorden voor zijn daad.

Bij taakstrafzittingen gaat het om relatief simpele zaken die wel bestraft dienen te worden, maar buiten de rechter om behandeld kunnen worden. Dat leek in de kwestie van Goes ook mogelijk, omdat de verdachte begin juli een en ander had bekend, volgens het OM.

Maandag kreeg de zaak echter een onverwachte wending. De verdachte, die tijdens de taakstrafzitting werd bijgestaan door een advocaat, trok de bekentenis in en accepteerde zijn straf dus niet. Dat betekent dat de zaak nu wordt doorverwezen naar de politierechter. Wanneer de zaak op de rol komt, is niet bekend.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Spin Anansi is vooral iedereen te slim af
    PREMIUM

    Spin Anansi is vooral iedereen te slim af

    Nog zonder wat te zeggen, heeft Winston Scholsberg al de aandacht van zijn jonge toeschouwers te pakken. Hij klapt drie keer in zijn handen en zijn publiek doet hem na. Hij steekt zijn hand op en de tot dan toe rumoerige kinderen zijn stil. Hier staat een echte verhalenverteller, die nog zonder woorden mensen mee in een avontuur kan trekken. Hij heeft alleen zijn Afrikaanse gewaad en zijn grote persoonlijkheid. Dat, in combinatie met zijn vertelkunst, is genoeg om de zaal in vervoering te doen geraken.