Volledig scherm
© iStock

Zeeland Investments Beheer koopt deel Center Parcs Zandvoort

MIDDELBURG - Investeerder Zeeland Investments Beheer (ZIB) van voormalig Roompot-directeur Henk van Koeveringe zet een fonds op om een deel van Center Parcs Zandvoort aan te kopen en op te knappen.  In totaal gaat het om een kapitaalinjectie van 66 miljoen euro.

ZIB wil 120 vakantiewoningen, het strandhotel en alle voorzieningen aanpakken. Particulieren kunnen vanaf een relatief klein bedrag naar verwachting in de tweede helft van het jaar deelnemen in dit fonds. ,,Door de aanhoudend lage spaarrente bij de banken zoeken mensen naar andere manieren om hun geld veilig te investeren met een goed rendement", legt Nathalie Oosterlinck van ZIB uit.

Center Parcs Zandvoort bestaat in totaal uit 428 vakantiewoningen, een hotel met 126 kamers en andere voorzieningen op het park. Om de renovatie te financieren worden alle vakantiewoningen en voorzieningen verkocht. De verkoop moet 140 miljoen euro opbrengen. De exploitatie, het beheer en onderhoud blijft in handen van Center Parcs.

De Zeeuwse beheerder van beleggingsfondsen ZIB (Zeeland Investments Beheer) heeft sinds de oprichting in 1999 geïnvesteerd in 23 vastgoedfondsen. Met de hulp van ruim 2500 participanten kon ZIB zo’n 610 miljoen euro investeren in diverse vastgoedfondsen.

In 2015 richtte ZIB het platform ZIB Crowdfunding op. Het eerste project was de renovatie van het ADRZ in Vlissingen, het eerste door crowdfunding opgeknapte ziekenhuis van Nederland. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement