Voorkant van de flyer.
Volledig scherm
Voorkant van de flyer. © OZO

Zeeland lobbyt nu al met oog op de Kamerverkiezingen van 2021

De verkiezingen voor de Tweede Kamer lijken nog ver weg, maar dít is het moment dat partijen aan hun programma's werken. Daarom heeft het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO) een flyer opgesteld voor alle politieke partijen in Den Haag.

In het OZO werken de dertien gemeenten, het waterschap en de provincie samen. Onder de titel Zeeuwse zaken voor de toekomst van Nederland hebben ze een lobbydocument gemaakt met het oog op de Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Voor wie bestuurlijk Zeeland een beetje volgt, is het verlanglijstje niet zo opzienbarend. Maar voor mensen van buiten, zoals aspirant-Kamerleden, staat helder uitgelegd waar Zeeland in 2021-2025 op inzet en hoopt op hulp uit Den Haag.

Tekorten in de zorg

Motto daarbij is dat het oplossen van een Zeeuws probleem bijdraagt aan de oplossing van een landelijk probleem. Belangrijkste punt dat wordt aangekaart zijn de oplopende tekorten in de zorg. ‘Zonder extra steun van het Rijk gaat het lastig worden om de zorgvoorzieningen, die in de rest van Nederland als normaal worden gezien, nog te kunnen betalen.’ De complete flyer is te vinden op www.samenzeeland.nl

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.