Bouwvakker Jan Lughtenburg van Bouwbedrijf Heijmans werkt aan de bouw van woningen op de hoek Houtkade-Ketelkade in Goes.
Volledig scherm
PREMIUM
Bouwvakker Jan Lughtenburg van Bouwbedrijf Heijmans werkt aan de bouw van woningen op de hoek Houtkade-Ketelkade in Goes. © Johan van der Heijden

Zeeland moet veel sneller woningen bouwen: ‘In 2023 moeten we een grote stap vooruit zetten’

MIDDELBURG - Zeeland bouwt te langzaam nieuwe woningen, terwijl de vraag gigantisch is. De woningvoorraad nam vorig jaar met bijna 1200 nieuwbouwwoningen marginaal toe. Dit jaar zit er iets meer in het vat, denkt Martijn van Sabben, de voorzitter van Bouwend Zeeland. ,,We moeten wel dringend versnellen. Ik hoop dat we zo in 2023 een grote stap vooruit zetten.”

  1. Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapelle: ‘Het was schitterend, maar ook best link’

    Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapel­le: ‘Het was schitte­rend, maar ook best link’

    Lourens Janisse wist niet wat hij zag tijdens een vistochtje maandagmorgen op de Noordzee voor de kust van Westkapelle. Vanuit het niets dook ineens een bultrug walvis op in het water. Janisse pakte meteen zijn telefoon om het dier vast te leggen. ,,Hij zwom naar ons toe, maar we waren ook wel wat angstig. Ons bootje is niet zo groot en we waren drie a vier kilometer uit de kust.”