Volledig scherm
© ANP XTRA / Lex van Lieshout

Zeeland schuift aan bij West-Brabantse financieringstafel voor mkb-bedrijven

VLISSINGEN - Zeeland en West-Brabant bundelen de krachten om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf aan geld voor investeringen te helpen. Ze zetten samen een zogeheten Financieringstafel op, waaraan een bonte schare geldverstrekkers plaatsneemt. 

Dat loopt van  investeringsmaatschappijen, fondsen, leningen tot crowdfunding, business angels en kredietunies. Tot de vaste deelnemende partijen behoren Rabobank, ABN AMRO, ING, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Stichting MKB Financiering, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), NV Economische Impuls Zeeland, De Breed & Partners en InvestorMatch. Afhankelijk van de vraag van een ondernemer kunnen andere partijen aanschuiven. De financiers brengen hun kennis, netwerk en financieringsmogelijkheden mee om mkb-bedrijven te laten innoveren en te groeien.  

Finance Me

De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant zette vorig jaar al de Financieringstafel West-Brabant op. Het afgelopen jaar zijn er drie sessies geweest waardoor verschillende ondernemers een financieel duwtje in de rug hebben gekregen. Zeeland schuift nu aan deze Financieringstafel aan. De eerste gezamenlijke bijeenkomst is maandag 10 februari in Vlissingen bij de Zeeuwse ontwikkelingsmaatschappij Impuls, het moederbedrijf van Invest in Zeeland. Aansluitend vindt het financieringsevent Finance Me plaats bij het aangrenzende Dockwize. 

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat ondersteunt Impuls en REWIN bij het opstarten van deze gezamenlijke Financieringstafel. De provincie subsidieert het Zeeuwse deel van het platform.