Zeeland: ‘Uitspraak staatssecretaris over gesprek marinierskazerne klopt niet’

VIDEOMIDDELBURG - De uitspraak van staatssecretaris Barbara Visser dat de Zeeuwse bestuurders ‘graag willen meedenken over het dilemma’ rond de marinierskazerne en daarbij ‘de helpende hand’ willen toesteken is de provincie en de gemeente Vlissingen in het verkeerde keelgat geschoten.

Visser deed de uitspraak voor de microfoon van de PZC (zie video boven) na afloop van een toch al koeltjes verlopen overleg met onder meer gedeputeerde Dick van der Velde en de Vlissingse wethouder Albert Vader. 

Zij hebben in een brief aan Visser (pdf) hun ongenoegen over die uitspraak geuit . ,,Wij hebben u na afloop van ons gesprek tegen de media horen stellen dat wij als Zeeuwse bestuurders willen meedenken met het dilemma dat u in uw brief aan de Tweede Kamer heeft geschetst. Wij hebben nadrukkelijk gezegd dat wij willen meedenken aan waar wij verder behulpzaam kunnen zijn bij de realisatie van een marinierskazerne ín Vlissingen.” 

Het dilemma waar het kabinet mee tobt is de weerstand binnen het Korps Mariniers tegen de verhuizing enerzijds en de acht jaar geleden met Zeeland gemaakte afspraken anderzijds.

Lees meer over de marinierskazerne in ons dossier

Volledig scherm
Staatssecretaris Barbara Visser © PZC/videostill