Volledig scherm
© Getty Images

Zeeland wacht zonovergoten en warm paasweekend

VLISSINGEN - Zeeland staat aan de rand van een schitterend paasweekend. Tot en met Tweede Paasdag stijgt de temperatuur dagelijks tot boven de 20 graden, met zaterdag uitschieters richting 25 graden. De zon schijnt volop.

De verschillende weervoorspellers beloven een zonovergoten en warm paasweekend. Morgen - Goede Vrijdag - wordt het aan zee 21 graden, en meer oostwaarts in de provincie 24 graden. Zaterdag is de warmste dag - dan stijgt de thermometer naar 22 tot 25 graden. De twee Paasdagen wordt het 20 tot 23 graden. Er zijn nauwelijks wolken. De wind komt uit het noordoosten of oosten en heeft kracht 3 tot 4.

Een kleine nuance: door het heldere weer zakt de temperatuur 's nachts flink, tot 7 graden in het oosten van de provincie. Dat kan, zeker zondag en maandag, wel koele ochtenden opleveren. 

De temperatuur in Zeeland ontloopt die in de rest van het land nauwelijks. Ook elders in Nederland wordt het de komende dagen steeds 20 tot 25 graden. Overigens worden ook verder volgende week nog mooie dagen verwacht.

Voor mensen met hooikoorts heeft dat een keerzijde. Het droge, warme weer en de oostenwind zorgen samen voor veel pollen in de lucht. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hanny beleefde de bevrijding in Goes: ‘Zulke lieve mensen bij wie we waren ondergedoken’
    PREMIUM

    Hanny beleefde de bevrijding in Goes: ‘Zulke lieve mensen bij wie we waren ondergedo­ken’

    GOES - Dit is het veertiende deel van de serie waarin Zeeuwse ooggetuigen verhalen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag vertelt Hanny Schoonwater-Schell (1929) uit Nijmegen over haar gedwongen vakantie in 1944 in Goes: ,,Een man zag het jachtvliegtuig aankomen en riep ‘ga liggen’. Mijn zus deed dat meteen, met haar baby’tje onder zich. Retteketet hoorde je, er werd op de locomotief gemikt.”