Afghaanse evacués komen aan bij het Marine Etablissement Amsterdam. Defensie stelt een deel van het terrein beschikbaar als noodopvanglocatie voor evacués uit Afghanistan. Het is de vijfde noodopvanglocatie in het land.
Volledig scherm
PREMIUM
Afghaanse evacués komen aan bij het Marine Etablissement Amsterdam. Defensie stelt een deel van het terrein beschikbaar als noodopvanglocatie voor evacués uit Afghanistan. Het is de vijfde noodopvanglocatie in het land. © ANP RAMON VAN FLYMEN

Zeeland zoekt plek voor gevluchte Afghanen

MIDDELBURG - Wie kan in Zeeland meer vluchtelingen opvangen? Die vraag legt commissaris van de koning Han Polman binnenkort voor aan de dertien Zeeuwse gemeenten. 

 1. D66 pleit voor kinderburgemeester in Veere
  PREMIUM

  D66 pleit voor kinderbur­ge­mees­ter in Veere

  Als het aan D66 ligt krijgt de gemeente Veere ook een kinderburgemeester. Op die manier betrekken we basisschoolleerlingen bij de lokale democratie, zegt fractievoorzitter Jacco van Maldegem. ,,Zij kunnen dan hun mening geven over speeltuinen, de jeugdzorg of sportverenigingen. Daarnaast kan zo’n kinderburgemeester de volwassen burgemeester assisteren bij officiële momenten als dodenherdenking, een sinterklaasintocht of rondom sportevenementen.”
  Domburg