Volledig scherm
De Zeelandpas.

ZeelandPas wordt vernieuwd

MIDDELBURG - De ZeelandPas moet zichzelf in 2020 kunnen bedruipen. De subsidie  van gemeenten wordt de komende jaren afgebouwd. Tegelijkertijd wordt de pas vernieuwd om hem aantrekkelijker te maken voor toeristen en Zeeuwen. 

De ZeelandPas is nu vooral een kortingspas. Het publiek kan er te weinig mee, waardoor hij onvoldoende populair is en er geld bij moet. Het dagelijks provinciebestuur heeft ruim 63.000 euro uitgetrokken voor proeven om de pas aantrekkelijker te maken. 

Het moet een digitale sleutel worden voor evenementen en attracties. Er moet ook een app-versie komen, zodat mensen de ZeelandPas op hun telefoon kunnen bedienen. Het idee is verder om de ZeelandPas op termijn te koppelen aan de Westerschelde Ferry, als een digitale ticketdienst. Ook wordt onderzocht of de ZeelandPas een andere naam moet krijgen.

 1. Van de Put 'stormpoolt' van Middelburg naar Schiphol: fantastisch dat dit kan in ons land

  Van de Put 'stormpoolt' van Middelburg naar Schiphol: fantastisch dat dit kan in ons land

  MIDDELBURG - Ineke van de Put uit Middelburg zat donderdagmiddag toch wel een beetje met de handen in het haar. Ze moest naar Schiphol om haar vlucht naar Vietnam te halen, maar er reden geen treinen. Een oproepje op twitter met de hashtag #stormpoolen bood uitkomst. Twee verschillende automobilisten die ze niet kende, brachten haar al stormpoolend toch op tijd op haar bestemming. ,,Fantastisch dat dit kan in ons land.''
 2. Veel Zeeuwse ouders kunnen zwemles kind niet betalen
  Poll

  Veel Zeeuwse ouders kunnen zwemles kind niet betalen

  VLISSINGEN - Het aantal ouders dat de zwemlessen voor hun kind niet zelf kan betalen neemt toe. Bijna duizend Zeeuwse gezinnen hebben het afgelopen jaar een beroep moeten doen op een bijdrage uit het Jeugdsportfonds. In 2013 ging het nog om 350 kinderen die financiële steun kregen. Sinds het schoolzwemmen in veel gemeenten is afgeschaft, draaien ouders zelf op voor de kosten voor het behalen van een zwemdiploma van zoon of dochter. Dit kan al snel oplopen tot wel 900 euro.