Volledig scherm
PREMIUM
© ADR

Zeeuwen laten auto niet staan voor spitstrein

MIDDELBURG - De introductie van de spitstrein heeft de Zeeuwen er niet toe verleid de auto te laten staan. Landelijk is het aantal treinreizigers gegroeid, maar in Zeeland niet, ook al rijden er sinds december 2017 tijdens de spits extra intercity’s van en naar de Randstad.

Dat is een tegenvaller, erkent gedeputeerde Harry van der Maas (SGP, vervoer). ,,We dachten dat we mensen zouden verleiden om voor de trein te kiezen, maar dat is niet gebeurd.” 

 1. Zeeland gaat vandaag ‘stevig gesprek’ aan met staatssecretaris over marinierskazerne

  Zeeland gaat vandaag ‘stevig gesprek’ aan met staatsse­cre­ta­ris over mariniers­ka­zer­ne

  MIDDELBURG - Staatssecretaris Barbara Visser (VVD, Defensie) komt vandaag om 10.00 uur naar Zeeland om te praten over de marinierskazerne. Vorige week werd duidelijk dat de verhuizing van Doorn naar Vlissingen waarschijnlijk afgeblazen wordt omdat het zou zorgen voor een leegloop van het korps. De provincie en de gemeente Vlissingen voelen zich ernstig geschoffeerd en willen graag van de staatssecretaris zelf horen, hoe het nu zit.
 2. Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...
  PREMIUM
  Reportage

  Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...

  Het is stil in Zoutelande. Nog een paar weken en dan begint het weer, weet ondernemer Kees Bierens. Hij hoopt en verwacht dat weer een hoop toeristen naar de Walcherse kustplaats komen. ,,Blij dat ze hier komen”, zegt hij en verwijst daarmee naar de hit van Bløf en Geike Arnaert. Maar even verderop, in Veere... Stadsraadvoorzitter Jan Paul Loeff zegt enigszins gekscherend dat hij het liefst aan het begin van het stadje een toegangspoort plaatst om het aantal dagjesmensen flink te beperken. ,,Helaas kan dat niet.”