Zeeuwen verbijsterd: 'Verschrikkelijk slap, watjes’

VIDEOVLISSINGEN - Tientallen Zeeuwen reageren op social media verbijsterd, boos en teleurgesteld op het nieuws over de marinierskazerne die niet meer in Vlissingen komt. Het vertrouwen in de politiek is bij velen weg. ,,Zeeland heeft er nooit toe gedaan in Den Haag, vroeger niet, nu niet en in de toekomst ook niet", vat  Maurice Hartman  het gevoel van veel Zeeuwen samen op de Facebookpagina van deze krant.

Bij de rotonde in Vlissingen, die speciaal is aangelegd voor de komst van de marinierskazerne, is een zelfde geluid te horen. Niemand kijkt er van op, niemand is verrast. ,,Jammer‘’, zegt een oud-marineman. ,,Vlissingen is gewoon een marinestad, daar horen mariniers bij. Ze zeggen dat Vlissingen een uithoek is, maar dan is Den Helder dat ook. Voor vrouw en kinderen die vanuit de Randstad moeten komen is het wel een hele verandering, dat snap ik nog wel. Maar het excuus dat hier geen werk is te vinden, is natuurlijk je reinste kolder.”

Een automobilist, die net even moet stoppen voor een voorbijrazende trein, noemt het eveneens ‘jammer’. Verrast door het besluit is hij echter allerminst: ,,Op een gegeven moment verwacht je dat het niet  doorgaat, als de politiek er zo lang over doet. Maar het zij zo, we moeten het er maar weer mee doen.”

Op Facebook reageren de Zeeuwen een stuk feller. Jannie Weststrate zegt: ,,Jammer van al die miljoenen. Hadden het wel beter uit kunnen geven zoals aan de wegen.  En wat denk je van de gezondheidszorg?”

Ook Jaap de Jonge is duidelijk: ,,Gewoon dat kl*te leger afschaffen. Kost een hele hoop geld en je krijgt er niks voor terug. Je kunt dat geld wel beter besteden denk ik.” 

Watjes

Aad van der Voort is verbijsterd: ,,Dat je je oren laat hangen naar een aantal medewerkers? Ongelooflijk en verschrikkelijk slap, straks gaan ze ook nog protesteren als ze uitgezonden worden, watjes.”

En Willem Bauer meldt:  ,,Qua patet orbis (zo wijd de wereld strekt), de lijfspreuk van het korps mariniers.... Vlissingen valt daar waarschijnlijk net buiten.” Zijn ‘post’ kan op veel ‘likes’ rekenen.

Volledig scherm
Een aantal soldaten van het Korps Mariniers komt aan wal. © Defensie