Een van de themaparken van Fantawild in China.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de themaparken van Fantawild in China. © Fantawild

Zeeuws themapark: trekpleister of luchtkasteel?

pollVLISSINGEN - Over een jaar of vijf kan het er staan: een groot themapark in de provincie. Het zou een enorme impuls voor Zeeland betekenen. Deskundigen zijn kritisch. Zij zetten vooral vraagtekens bij de bezoekersaantallen. ,,Twee miljoen per jaar! Dat is echt fors.”

De ogen van de Zeeuwse VVV-directeur beginnen al te glimmen bij het idee, bekent hij. ,,Ik zou een themapark een hartstikke mooie toevoeging vinden aan het product Zeeland", zegt Erik van den Dobbelsteen.

Poll

Laat maar komen dat grote pretpark

 • Eens (56%)
 • Oneens (44%)
5932 stemmen

Het plan komt uit de koker van Leon Overdulve, algemeen directeur van offshorebedrijf OOS International uit Serooskerke. Samen met de Chinese onderneming Fantawild, die al 26 parken in eigen land exploiteert, wil hij een themapark opzetten rond de Zeeuwse historie, cultuur en water.

Overdulve ziet de locatie in Vlissingen waar de marinierskazerne had moeten komen, als de ideale plek. Met het plan is een investering van 300 tot 400 miljoen euro gemoeid. Fantawild neemt daarvan 80 procent voor haar rekening. Het themapark levert 1000 tot 1500 directe banen op, verwacht Overdulve.

 1. Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwedstrijd
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwed­strijd

  KATS - ,,Ik vond die Feyenoord-tekenwedstrijd gelijk een hartstikke leuk idee”, zegt Matty Verkamman over de actie van de Kapelse wethouder Jon Herselman. De sportjournalist/schrijver/uitgever besloot ook een duit in het prijzenzakje te doen. Hij stelde een speciale editie van het binnenkort te verschijnen boek over de Europa Cup 1-finale van Feyenoord beschikbaar. Compleet met retro-shirt en handtekening van een speler naar keuze.