Volledig scherm
© stock.xchng

Zeeuws weekendweer: zaterdag nog redelijk, zondag nat en winderig

VLISSINGEN - Wie erop uit wil dit weekend in Zeeland, gaat het best morgen. Dan blijft het grote delen van de dag droog. Zondag wordt het, net als vandaag, een stuk natter.

Zeeland is wat het weer betreft morgen het fijnste stukje van Nederland. Juist in het zuidwesten breekt af en toe de zon door, voorspellen de verschillende weerbureau's. Het gaan dan wel om opklaringen tussen de wolken door. Er blijft ook kans op een bui en aan het water waait het hard: west 6. In het Zeeuwse ‘binnenland’ is de wind minder krachtig. Het wordt morgen zo'n 9 graden.

Zondag

Zondag wordt het nog zachter, met 10 tot 12 graden. Maar het wordt vooral ook erg nat, zeker het eerste deel van de dag. In de loop van de middag kan het wel wat droger worden. De wind is ook harder dan zaterdag: aan de kust oplopend tot zuidwest 7.

Volledig scherm
Zeeland is morgen volgens Weeronline wat het weer betreft het beste - of minst slechte - stukje van Nederland. © Weeronline.nl
  1. Chloorverbod ramp voor aardappeltelers: ‘Zeg maar gerust dat de situatie desastreus is’

    Chloorver­bod ramp voor aardappel­te­lers: ‘Zeg maar gerust dat de situatie desastreus is’

    ZIERIKZEE - Aardappeltelers zijn in rep en roer. Vanaf de nieuwe oogst dit jaar mogen ze hun aardappelen niet meer behandelen met de kiemremmer Chloorprofam. Daarnaast mogen ze hun aardappelen waarschijnlijk ook niet meer bewaren in schuren waar het middel is gebruikt. ,,Een ramp, want chloor zit tot in het beton. Dat krijg je er niet meer uit”, zegt akkerbouwer Kees Hanse uit Zierikzee.