Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Zeeuwse basisscholen vinden verkeerde uitslag eindtoets ‘heel vervelend voor groepachters’

PollVLISSINGEN -  Mogelijk enkele honderden van de ruim 3600 Zeeuwse groepachters hebben een verkeerde uitslag van de eindtoets van het basisonderwijs gekregen. Het kan zijn dat een leerling daardoor een te hoog of te laag advies voor het voortgezet onderwijs heeft gekregen.

Ruim de helft van de Zeeuwse scholen kiest voor een andere dan de Cito-toets, ook wel de Centrale Eindtoets genoemd. De IEP Eindtoets wordt in Zeeland het meest gebruikt. Dit jaar deden zo’n tweeduizend Zeeuwse kinderen deze eindtoets. Bij de vertaling van scores naar ‘Cito-normen’ zijn fouten gemaakt.

Poll

De eindtoets op de basisschool moet afgeschaft worden

 • Eens (64%)
 • Oneens (36%)
656 stemmen
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank’
  PREMIUM
  Werken in Zeeland

  Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspul­len liggen altijd op de achterbank’

  GOES - Vakanties gaan altijd te snel voorbij. Voor je het weet, sta je weer in de rij van de koffieautomaat. En verdwijnt dat relaxte gevoel als sneeuw voor de zon. Toch hoeft dat niet. Ondernemer Perry Kentin (43) uit Goes bouwt dagelijks een relaxmomentje in. ,,Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank van de auto. Dat is het mooie van Zeeland. Je kunt overal wel een duik maken.”