Zeeuwse knopbakblik verpakt in zwart fluweel

videoTinka Leene uit Sint Laurens maakt een collector’s item van haar Zeeuwse knopbakblik. Uitgevoerd in roodkoper in een beperkte oplage van honderd stuks, genummerd en wel. Verpakt in een met zwart fluweel beklede doos. Ze zegt: ,,Het verhaal van het bakblik gaat steeds verder.”

Tien jaar geleden maakte Tinka Leene haar eerste Zeeuwse knopbakblik. Het werd een ongekend succes. Inmiddels zijn er wereldwijd 70.000 exemplaren van verkocht. De Duitse bondskanselier Angela Merkel kreeg er eentje tijdens de uitreiking van één van de vorige edities van de Four Freedoms Awards in Middelburg en schreef een warme dankbrief. En de teller loopt door. ,,Er komen nog dagelijks bestellingen binnen”, zegt de ontwerpster. 

  1. Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan
    PREMIUM

    Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan

    VLISSINGEN - Dit wordt de zomer van de smalle stranden. Van zand zonder loopplanken, van zoeken naar prullenbakken en van strandhuisjes die noodgedwongen moeten verhuizen. Oorzaak: vanwege de stikstofcrisis kan het strand niet worden opgespoten. Intussen knabbelt de zee onvermoeibaar aan het Zeeuwse strand. Op veel plekken is het al akelig smal geworden. ,,Misschien moeten we van bepaalde stukken strand gaan zeggen: bij hoog water niet gebruiken.”