Volledig scherm
PREMIUM
Leraren zingen het protestlied van Tanja Zwier van de Ichtusschool in Vlissingen en Tijs Valkenburg van de Cypressenhof tijdens de stakingsmanifestatie in Vlissingen. © Ruben Oreel

Zeeuwse leraren in actie op landelijke stakingsdag: De maat is vol

VIDEORuim honderd Zeeuwse scholen bleven vandaag dicht. Leraren legden het werk neer voor meer geld en minder werkdruk. Een deel van de scholen koos voor ludieke acties.

Meester Brian de Winter (29) was boos. En daarom pakte hij vanochtend de microfoon tijdens de stakingsmanifestatie in Vlissingen. ,,Ik geef les aan kinderen die veel zorg nodig hebben. Het zijn er maar 21, maar het is iedere dag aanpoten om ze de aandacht en liefde te geven die ze nodig hebben. Ik wil heel graag mijn passie overdragen, en niet laten merken dat het zwaar is. Maar de kinderen merken het wel. Ze zien ook wel dat de meester moe is.”

  1. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

    Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

    HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.