In 2008 stonden mosselvissers en natuurorganisaties lijnrecht tegenover elkaar in een hard conflict over visserij op de Waddenzee.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2008 stonden mosselvissers en natuurorganisaties lijnrecht tegenover elkaar in een hard conflict over visserij op de Waddenzee. © Peter Hilz

Zeeuwse mosselvissers beducht op nieuwe ‘Groene Leugen’

pollBRUINISSE - De overeenkomst tussen de natuurorganisaties met de mossel- en garnalenvissers op de Waddenzee staat op klappen. De vissers zijn op z’n zachtst gezegd niet blij met het aangekondigde nieuwe onderzoek naar de toestand van de onderwaternatuur. Dat dient slechts één doel, schetst mosselvoorman Cees Otte uit Bruinisse de huidige verhouding: ,,Beëindiging van de visserij op de Waddenzee.”

 1. Doordeweeks maakt Marco bijzondere kabels, in het weekend crosst hij op z'n motor
  PREMIUM
  doordeweeks-in het weekend

  Doorde­weeks maakt Marco bijzondere kabels, in het weekend crosst hij op z'n motor

  THOLEN - Net drie jaar was hij, een paar turven hoog. Van pa kreeg hij zijn eerste crossmotor, met zijwieltjes. Vroem, vroem, Marco Pennings (46) was meteen vertrokken. De cross is nooit meer uit zijn leven weggeweest, ook niet nu hij al lang een grote jongen is en als productiemanager bij Kabelfabriek A. van der Hof in Roosendaal een drukke baan heeft. Zijn fascinatie voor techniek brengt sport en werk samen. ,,Ik probeer het beste uit machines te halen.”
 2. Steeds meer Zeeuwen slaan een balletje op de golfbaan: ‘Competitief en sociaal uitje’
  PREMIUM
  VIDEO

  Steeds meer Zeeuwen slaan een balletje op de golfbaan: ‘Competi­tief en sociaal uitje’

  GOES - Een balletje slaan op de golfbaan. Steeds meer Zeeuwen doen het. Door corona zit de golfsport behoorlijk in de lift. Golfbaan Reymerswael aan de Westerschelde bij Rilland ziet het aantal nieuwe leden verdriedubbelen. En ook in Goes en Middelburg zien ze een flinke stijging. Het succes? ,,Je bent lekker bezig in de buitenlucht”, zegt Jannemieke de Visser van de Goese Golf.
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement