Zeeuwse oesterkwekers bezoeken een Franse kraamkamer voor babyoesters nabij Challans in Bretagne. Marcus Wijkhuis haalt wat oestertjes uit het bassin. Maurice boone (links) en Wouter Suykerbuyk kijken toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeeuwse oesterkwekers bezoeken een Franse kraamkamer voor babyoesters nabij Challans in Bretagne. Marcus Wijkhuis haalt wat oestertjes uit het bassin. Maurice boone (links) en Wouter Suykerbuyk kijken toe. © Kees van Beveren

Zeeuwse oesterkwekers kijken het kunstje af bij Franse collega's

CHALLANS - Vijftien Zeeuwse oesterkwekers snuffelen momenteel rond bij Franse collega's in Bretagne. Waar de Zeeuwen door de oesterboorder, een vraatzuchtige roofslak, sinds kort noodgedwongen experimenteren met kweek van oesters op tafels en in mandjes in de Oosterschelde, kweken de Fransen al eeuwig off bottom. ,,Mogelijk kunnen we leren van hun kweekmethoden”, zegt Kees van Beveren, voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging.

  1. Deze Zeeuwse ondernemers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnvesteerd in een webwinkel
    PREMIUM
    video

    Deze Zeeuwse onderne­mers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnves­teerd in een webwinkel

    KLOETINGE - Ideaal is het niet. Met anderhalve meter ertussen wachten tot je bij de bakker aan de beurt bent. Sommige mensen durven zelfs niet meer naar de winkel te komen. Bakker Sjako Boer is blij dat hij op tijd heeft geïnvesteerd in een webwinkel, waar zijn klanten online kunnen bestellen. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. ,,We denken er zelfs aan om met Pasen ophaalpunten in te richten.”