Volledig scherm
© shutterstock

Zeeuwse opvang sceptisch over weigeren niet-ingeënte kinderen

GOES - De Zeeuwse kinderopvang wil niet zelf beslissen over het weigeren van niet-gevaccineerde kinderen. De organisaties vinden dat er sprake moet zijn van landelijk beleid.

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer stemde dinsdag in met een wetsvoorstel van D66. Dat biedt kinderopvangcentra de mogelijkheid om kinderen die niet zijn gevaccineerd, de deur te wijzen.

,,We staan sceptisch tegenover dit voorstel", zegt Rianne Vons, directeur-bestuurder van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen. ,,De politiek maakt nu niet een echte keuze en laat dit aan ons als kinderopvangaanbieders. Dat is niet de juiste weg.”

‘Besluit hoort bij de overheid te liggen’

Kibeo spreekt van 'een maatschappelijke discussie'. ,,Het besluit hierover hoort bij de overheid te liggen en niet bij de individuele kinderopvangorganisatie", laat zij weten. Kibeo zegt de richtlijnen van de GGD en het RIVM te volgen.

Kinderopvang Walcheren vindt het nog te vroeg om te zeggen of zij haar beleid gaat aanpassen. ,,We volgen de politieke ontwikkelingen met interesse en afhankelijk van de daadwerkelijke besluitvorming gaan we ons beraden.”

 1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
  UPDATE 20:15

  Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

  MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.
 2. Corona loopt als een scheidslijn door huize Geelhoeds. ‘We prijzen ons gelukkig dat we in Zeeland wonen’
  PREMIUM

  Corona loopt als een scheids­lijn door huize Geelhoeds. ‘We prijzen ons gelukkig dat we in Zeeland wonen’

  BURGH-HAAMSTEDE - Tijdens het videobellen met collega’s schept Wim er niet over op dat hij vlakbij het strand woont. In Zoutelande nog wel, je weet wel. Of over dat het hier zo mooi, stil en rustig is. ,,Nee, dat kun je niet maken.” Maar even onder ons gezegd en gezwegen, prijzen hij en zijn vrouw Caroline zich juist nu gelukkig dat ze in Zeeland wonen. ,,In het centrum van Rotterdam kun je niet zomaar op pad.”