Volledig scherm
© Thinkstock

Zeeuwse piloot vliegt KLM-toestel door meewind in recordtijd van New York naar Schiphol

AMSTERDAM - De inzittenden van de vlucht van New York naar Amsterdam hebben flink profijt gehad van de storm Ciara die over West-Europa raast. Onder leiding van Zeeuwse KLM-piloot Bakker uit Koudekerke legde het vliegtuig de afstand af in 5 uur en 25 minuten. Het vliegtuig stond daarmee liefst 1 uur en 19 minuten eerder aan de grond dan gepland.

De Boeing 747 vloog in een extreem sterke straalstroom van 418 kilometer per uur door het luchtruim. Het vliegtuig haalde een grondsnelheid van 1.318 kilometer per uur boven het Canadese Newfoundland, sneller dan de snelheid van het geluid. Op grote hoogte betekende dat echter niet dat het vliegtuig door de geluidsbarrière ging.

Dat een vliegtuig zoveel tijdwinst boekt over een lange afstand is zeldzaam. Ook andere vluchten richting Europa braken snelheidsrecords; zo werd de afstand tussen New York en Londen in minder dan vijf uur overbrugd. 

Bekijk hier de laatse video's over de storm:

  1. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
    PREMIUM

    Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

    VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”