Volledig scherm
Inhoud van een vroegmiddeleeuws graf © Wikipedia/Kleon3

Zeeuwse promoveert op studie over middeleeuwse graven

LEIDEN - Archeologe Martine van Haperen (1985) promoveert vandaag (dinsdag) aan de Universiteit van Leiden op een studie naar begrafeniscultuur in de vroege middeleeuwen (450-800 na Christus) in Nederland en België. 

In die tijd werden relatief veel graven geopend om er grafgiften en misschien zelfs botten uit mee te nemen. Tot nu toe werd gedacht dat het om activiteiten van grafrovers ging. 

De uit Middelburg afkomstige Van Haperen komt tot een andere conclusie. Ze onderzocht ruim dertienhonderd graven en meent dat het openen daarvan bedoeld was om met de overblijfselen of voorwerpen eer te betonen aan de voorouder.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kofi Annan trad in Middelburg in voetsporen van Nelson Mandela

    Kofi Annan trad in Middelburg in voetsporen van Nelson Mandela

    MIDDELBURG - Kofi Annan was op 8 mei 2004 niet persoonlijk aanwezig in Middelburg tijdens de uitreiking van de Four Freedoms Awards. De toen nog secretaris-generaal van de Verenigde Naties sprak die zaterdag de gasten in de Nieuwe Kerk in Middelburg toe via een videoboodschap. Namens hem nam zijn vrouw Nane Annan de Four Freedoms Award in ontvangst van Ruud Lubbers, hoge VN-commissaris voor de vluchtelingen en Anna Eleanor Roosevelt, de kleindochter van de oud-president van de Verenigde Staten. Kofi Annan is zaterdag overleden na een kort ziekbed.