Drukte op de Brouwersdam tijdens Hemelvaartsdag
Volledig scherm
Drukte op de Brouwersdam tijdens Hemelvaartsdag © Ernesta Verburg

Zeeuwse stranden stromen snel vol op zonnige Hemelvaartsdag

VLISSINGEN - De Zeeuwse stranden stroomden op Hemelvaartsdag snel vol, ondanks een oproep aan het begin van de middag om niet meer naar Zeeland af te reizen.

In Vlissingen, bij Wemeldinge, bij Breskens en op Schouwen-Duiveland bleken de stranden ondanks de coronamaatregelen toch weer onweerstaanbaar voor duizenden bezoekers. Op sommige plaatsen lukte het de zonliefhebbers nog aardig om anderhalve meter afstand van elkaar te houden, maar niet overal. Op de dijk bij Westkapelle stonden tientallen campers en auto’s zij aan zij geparkeerd.

Dat het druk zou worden, werd vanmorgen al snel duidelijk. De weersvoorspellingen waren uitstekend - zonnig en een middagtemperatuur van 27 graden - en de haast traditionele strandfiles richting Zeeland werden nog voor het middaguur gemeld. De Veiligheidsregio zag zich genoodzaakt een oproep te doen uitgaan, niet meer naar Zeeland te komen. De files waren kort daarna opgelost, maar de stranden boden toch al snel een behoorlijk zomers beeld.

De politie controleerde met een drone hoe druk het was.
Volledig scherm
De politie controleerde met een drone hoe druk het was. © Politie
Drukte op het strand voor de Vlissingse boulevard, maar afstand houden lijkt nog redelijk te lukken.
Volledig scherm
Drukte op het strand voor de Vlissingse boulevard, maar afstand houden lijkt nog redelijk te lukken. © Eldridge Pentury
Het strandje bij Wemeldinge.
Volledig scherm
Het strandje bij Wemeldinge. © Luc Oggel
Bij Breskens is het druk bij het Halve Maentje, maar even verderop heerlijk rustig.
Volledig scherm
Bij Breskens is het druk bij het Halve Maentje, maar even verderop heerlijk rustig. © Camile Schelstraete
Drukte op de dijk bij Westkapelle.
Volledig scherm
Drukte op de dijk bij Westkapelle. © 112 Midden-Zeeland
Domburg.
Volledig scherm
Domburg. © Johan van der Heijden
Jong en oud krioelt door elkaar aan de waterkant bij het kanaal tusen Goes en het Goese Sas. De foto is gemaakt met een telelens.
Volledig scherm
Jong en oud krioelt door elkaar aan de waterkant bij het kanaal tusen Goes en het Goese Sas. De foto is gemaakt met een telelens. © Johan Van Der Heijden
 1. Doordeweeks runt hij een glasbedrijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederlandse profclubs
  PREMIUM

  Doorde­weeks runt hij een glasbe­drijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederland­se profclubs

  SLUISKIL - Normaal gesproken was Angelo Boonman (40) uit Sluiskil dit weekend aan het genieten van zijn eerste vrije weekend in maanden tijd. De assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal staat echter al een paar maanden werkeloos aan de kant door de coronacrisis. Vervelen doet hij zich allerminst. Voor zijn eigen bedrijf, Glasbedrijf Boonman, crosst hij vijf dagen in de week heel Zeeuws-Vlaanderen door.
 2. Nieuwe documentaire Tijdgravers: over de conservatoren van het Zeeuws Genootschap
  PREMIUM

  Nieuwe documentai­re Tijdgra­vers: over de conservato­ren van het Zeeuws Genoot­schap

  Vang het Zeeuwse leven. Sla het op, bewaar het in stofvrij papier en plastic, plak er namen, data en plaatsen op. Dat is wat het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen doet. Al 251 jaar. Vorig jaar werd het 250-jarig bestaan groots gevierd, beschermvrouwe prinses Beatrix was erbij. Nu, als een verrassende nabrander, heeft Fifi Visser een film gemaakt over de conservatoren van het genootschap: 'Tijdgravers'. Over de tientallen vrijwilligers die zich verdiepen en verliezen in de botten, schelpen, fossielen, schedels, tekeningen, kaarten, handschriften, opgezette vogels, schilderijen en wat al niet meer. De ondertitel verduidelijkt: 'Berichten uit het pakhuis van de eeuwigheid.’ Maandag 1 juni gaat de film in première in Cinema Middelburg.