Retranchement; de grens met België, met de grenspaal die uit de geul is gered.
Volledig scherm
PREMIUM
Retranchement; de grens met België, met de grenspaal die uit de geul is gered. © Camile Schelstraete

Zeeuwse tijdmachine hapert, omdat bijzondere dingen in het landschap verdwijnen

VLISSINGEN - Ooit geweten dat je in Zeeland door de tijd kunt reizen? Het kan vanuit de auto, maar ook op de fiets en zelfs lopend. Als je maar weet waarnaar je moet kijken. Want die ene boerderij, boomgaard of travaille kan meer vertellen dan een heel geschiedenisboek. Maar de tijdmachine hapert, want steeds meer van die karakteristieke dingen dreigen uit het landschap te verdwijnen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuwe documentaire Tijdgravers: over de conservatoren van het Zeeuws Genootschap
    PREMIUM

    Nieuwe documentai­re Tijdgra­vers: over de conservato­ren van het Zeeuws Genoot­schap

    Vang het Zeeuwse leven. Sla het op, bewaar het in stofvrij papier en plastic, plak er namen, data en plaatsen op. Dat is wat het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen doet. Al 251 jaar. Vorig jaar werd het 250-jarig bestaan groots gevierd, beschermvrouwe prinses Beatrix was erbij. Nu, als een verrassende nabrander, heeft Fifi Visser een film gemaakt over de conservatoren van het genootschap: 'Tijdgravers'. Over de tientallen vrijwilligers die zich verdiepen en verliezen in de botten, schelpen, fossielen, schedels, tekeningen, kaarten, handschriften, opgezette vogels, schilderijen en wat al niet meer. De ondertitel verduidelijkt: 'Berichten uit het pakhuis van de eeuwigheid.’ Maandag 1 juni gaat de film in première in Cinema Middelburg.