In Vlissingen zijn vooruitlopend op de bouw van de kazerne de wegen aangepast.
Volledig scherm
In Vlissingen zijn vooruitlopend op de bouw van de kazerne de wegen aangepast. © Luchtfoto gemeente Vlissingen

Zeeuwse werkgevers staan te popelen om met bouw kazerne te beginnen

VLISSINGEN - De Zeeuws-Brabantse afdeling van de werkgeversorganisatie VNO-NCW roept het kabinet op om snel te beginnen met de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen. De Zeeuwse ondernemers zijn uiterst ontevreden met al jaren slepende discussie rond het project.

,,Zowel in Zeeland als in Utrecht wordt er al jaren geanticipeerd op,  en geïnvesteerd in een verhuizing waarvoor Defensie onvoldoende draagvlak weet te creëren. Zeeuwse ondernemers staan al jaren te popelen om de mariniers welkom te heten. Het enige dat nu nog ontbreekt, zijn de mariniers zelf”, aldus Neldes Hovestad, voorzitter van VNO-NCW Zeeland.

De ondernemersorganisatie wijst er op dat  veel van de benodigde investeringen inmiddels al zijn gedaan. De infrastructuur is aangelegd, bedrijven zijn verplaatst, er zijn zelfs woningen onteigend. ,,De provincie Zeeland, de gemeente Vlissingen en Defensie zelf investeerden al tientallen miljoenen in het project. Ook in Doorn heeft de gemeente inmiddels plannen om op het terrein van de in verval geraakte marinierskazerne een woonwijk te realiseren. VNO-NCW Brabant Zeeland heeft het volste vertrouwen in de landelijke politiek om alsnog de gemaakte afspraken na te komen.”