Volledig scherm
ZorgSaam Ziekenhuis in Terneuzen. © Marco de Swart

Zeeuwse ziekenhuizen zakken op financiële ranglijst

GOES - Adrz en ZorgSaam scoren minder hoog op de financiële ranglijst van ziekenhuizen dan vorig jaar. Adrz zakte van de 23e naar de 32e positie. ZorgSaam ging van de 34e naar de 44e plaats, van de in totaal 64 ziekenhuizen.

Accountants- en adviesbureau BDO vergelijkt jaarlijks de financiële positie van alle ziekenhuizen in het land in de vorm van een ‘stresstest’. Beide Zeeuwse ziekenhuizen scoren nog altijd een voldoende. Adrz krijgt net als vorig jaar een 8 als rapportcijfer. ZorgSaam gaat van een 7 naar een 6.

Van de 64 ziekenhuizen kregen er 11 een onvoldoende. Zes ziekenhuizen haalden een 10, met als topper het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Diep dal

De Zeeuwse ziekenhuizen komen uit een diep dal. Over 2014 scoorde ZorgSaam in 2014 nog een 2. Twee jaar later was dat een 9. Adrz haalde van 2013 tot en met 2015 nog zware onvoldoendes.

De ziekenhuistak van ZorgSaam boekte over 2018 een positief resultaat van 1,7 miljoen euro. Adrz behaalde vorig jaar een bedrijfsresultaat van 5,3 miljoen euro.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement