Volledig scherm
PREMIUM
De rioolwaterzuivering bij Retranchement, gezien vanuit de lucht. © Google Maps

Zeeuwse zuiveringen worden miljoenen duurder

MIDDELBURG - De tegenvallers met de Zeeuwse rioolwaterzuiveringen lopen in de miljoenen euro's. Alleen al de uitbreiding van de zuivering bij Retranchement gaat waarschijnlijk 4 tot 6 miljoen euro meer kosten dan verwacht.

Waterschap Scheldestromen maakte recent al melding van problemen bij de zuiveringen in zowel Retranchement als Hulst. Die stonden op de planning om te worden aangepakt voor respectievelijk 3 en 3,5 miljoen euro, maar blijken er slechter aan toe te zijn gedacht.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. OM valt binnen bij boerenbedrijven: ‘Aardappel- en uienhandel vatbaar voor witwaspraktijken’

  OM valt binnen bij boerenbe­drij­ven: ‘Aardappel en uienhandel vatbaar voor witwasprak­tij­ken’

  De export van aardappelen en uien blijkt vatbaar voor grootschalige witwaspraktijken. Dat concludeert het Openbaar Ministerie naar aanleiding van invallen bij agri-handelaren in Zeeland en Noord-Holland. Ondergrondse bankiers en geldkoeriers leveren tientallen miljoenen euro’s af bij Nederlandse agri-handelaren, die boodschappentassen vol contant geld aannemen. Daarmee werken zij vermoedelijk mee aan het witwassen van crimineel geld, aldus het OM.
 2. Donner komt North Sea Port helpen, want samenwerken over de grens is een heel gedoe
  PREMIUM

  Donner komt North Sea Port helpen, want samenwer­ken over de grens is een heel gedoe

  TERNEUZEN - Samenwerken over de grens blijkt moeilijk. De regels voor grensarbeid, infrastructuur, milieu en veiligheid verschillen sterk tussen Nederland en België. Het fusiehavenbedrijf North Sea Port merkt elke dag weer hoe weerbarstig de praktijk is. Piet Hein Donner, oud-minister en voormalig vicepresident van de Raad van State, en gouverneur Cathy Berx van Antwerpen gaan nu onderzoeken wat er te doen valt aan de botsende wetten en regels.