Special
Volledig scherm
Special © DeOndernemer

ZeeuwseVacaturebank.nl verbindt ‘thuiszitters’ met werkgevers die op zoek zijn naar extra handjes

GOES - Werknemers die thuiszitten en werkgevers die dringend op zoek zijn naar handjes kunnen onder meer kijken op de banensite ZeeuwseVacaturebank.nl. Daarop staat sinds kort een hoekje voor ‘coronahulp’.

Veel bedrijven, onder meer de horeca en een groot deel van het toerisme, liggen stil of draaien op een lager pitje van gewoonlijk. In andere sectoren zoals de zorg is de druk enorm gestegen. Ook bezorgdiensten hebben meer mensen nodig. Uitzendbureau Manpower zoekt bijvoorbeeld een reachtruckchauffeur en een medewerker voor het magazijn van Zeelandia, de leverancier van bakkerijgrondstoffen. Doordat brood de winkels uitvliegt, kan het magazijn van Zeelandia het nauwelijks aan. 

Zorg

ViaZorg zoekt (oud)medewerkers die zorgverleners kunnen helpen tijdens de coronacrisis. Het Rode Kruis speurt naar burgerhulpverleners en heeft daarvoor een oproep geplaatst op ZeeuwseVacaturebank.nl. Het HR Netwerk Zeeland, een verband van personeelsmanagers kunnen mensen die graag een handje toesteken doorverwijzen in contact brengen met een bedrijf, organisatie en instelling.

Quote

Uitzendbu­reau Manpower zoekt bijvoor­beeld een reachtruck­chauf­feur