Volledig scherm
Dmitri (rechts) en zijn Britse teammaat Kyle aan het begin van het WK in New York. © Getty Images

Zeventienjarige Dmitri uit Goes wint 225.000 dollar tijdens WK Fortnite

GOES - De zeventienjarige Dmitri van de Vrie heeft het afgelopen weekeinde samen met zijn Britse partner Kyle Jackson 450.000 dollar gewonnen door als zesde te eindigen op het WK Fortnite in New York.

Dmitri (nickname MitrO) en zijn partner Kyle (Mongraal) namen deel aan het toernooi voor duo’s; het team Cooler Esport won het toernooi en nam 3 miljoen dollar mee naar huis. Op de tweede plaats eindigde team Lazarus Esports, waarvan David Jong (21), online bekend als Rojo, uit Andijk deel uitmaakte. Jong en zijn teammaat werden met hun  tweede plaats samen 2.250.000 dollar rijker.

Dmitri van de Vrie werd voor het toernooi als een van de grote kanshebbers gezien. De zeventienjarige Goesenaar speelde het afgelopen jaar al ongeveer 300.000 dollar bij elkaar. Fortnite is wereldwijd enorm populair; het WK werd live gevolgd door miljoenen mensen.

Wat is Fortnite?

Fortnite is een tactisch schietspel waarbij deelnemers per ronde met honderd spelers tegelijk op een eiland worden gedropt, waarna de opdracht eigenlijk simpel is: zorg dat je als laatste in leven bent en je hebt gewonnen. Tijdens het spel kun je allerlei wapens en andere zaken verzamelen om beter te kunnen aanvallen of je juist sterker te verdedigen. Maar ondertussen raast een verwoestende storm over het eiland, waardoor het speelveld steeds kleiner wordt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan
    PREMIUM

    Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan

    VLISSINGEN - Dit wordt de zomer van de smalle stranden. Van zand zonder loopplanken, van zoeken naar prullenbakken en van strandhuisjes die noodgedwongen moeten verhuizen. Oorzaak: vanwege de stikstofcrisis kan het strand niet worden opgespoten. Intussen knabbelt de zee onvermoeibaar aan het Zeeuwse strand. Op veel plekken is het al akelig smal geworden. ,,Misschien moeten we van bepaalde stukken strand gaan zeggen: bij hoog water niet gebruiken.”