Volledig scherm
Bij Ter Weel kunnen ouderen samen met hun (klein)kinderen genieten van de natuur. © Thinkstock

Zorggroep Ter Weel wint CZ Verwenzorgprijs 2017

GOES - Zorggroep Ter Weel heeft de Verwenzorgprijs van het CZ Fonds gewonnen. Dat betekent dat in de woonzorgcentra Ter Weel in Goes en Moerzicht in Yerseke volgend jaar een verwendag wordt gehouden.

Het CZ Fonds geeft elk jaar een aantal verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Dit jaar was het thema van de wedstrijd ‘Alle kleuren van de zorg’. Ter Weel won de prijs van 800 euro voor het project ‘Scharrelkids op Groene Visite met de natuurkoffer’. De verwendag zal op 16 mei 2018 plaatsvinden.

Het winnende project van Ter Weel houdt in dat vrijwilligers van het IVN met een natuurkoffer naar de locaties van Zorggroep Ter Weel gaan om cliënten en hun (klein)kinderen de natuur te laten beleven via een activiteitenparcours.

Tijdens de verwendag gaan (groot)ouders en (klein)kinderen samen, onder begeleiding van IVN-vrijwilligers, de natuur beleven in de tuin. Daarbij worden ook zilte zaligheden zoals zeewier bereid en geserveerd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement