Volledig scherm
De slachtoffers van de liquidatie, op een parkeerplaats in de Edisonstraat, zijn een 49-jarige man en zijn 23-jarige zoon uit Zoetermeer. © anp

10 maanden cel voor in brand steken vluchtauto na dubbele liquidatie Van Doorn

Een 29-jarige Rotterdammer die de vluchtauto in de brand zou hebben gestoken die werd gebruikt na de liquidatie van vader en zoon Van Doorn in Zoetermeer in april 2017, is veroordeeld tot een celstraf van tien maanden.

De vluchtauto, een Opel Corsa, werd direct na de liquidatie door de daders van de aanslag in Zoetermeer geroofd van een echtpaar. De vluchtauto die ze hadden klaarstaan deed het niet. 

Volledig scherm
Moord op vader en zoon René en Reneetje van Doorn Zoetermeer © Politie

 Enkele uren later, omstreeks half vier ’s middags, werd de geroofde Opel Corsa brandend teruggevonden bij een speelveldje aan de Statenweg in Rotterdam. Het terrein moest worden afgezet vanwege explosiegevaar. De politie hield de 29-jarige Rotterdammer aan, die in een blauwe Volkswagen Golf het veldje passeerde. Getuigen hadden de brandstichter in dezelfde soort auto zien wegrijden. Bovendien leek het nummerbord van de auto van de Rotterdammer veel op het nummerbord van de auto van de brandstichter.

De 29-jarige Rotterdammer ontkende twee weken geleden op de zitting van de Haagse rechtbank dat hij de in Zoetermeer geroofde vluchtauto in brand had gestoken. Hij kwam op weg naar huis toevallig langs de brandende Opel Corsa, zei hij. Omdat verkeerscamera’s de man met zijn auto in de omgeving van de brandende auto hebben gesignaleerd, is er volgens de rechtbank toch voldoende bewijs tegen de Rotterdammer.

Sporen

De tien maanden cel waartoe de Rotterdammer is veroordeeld, komt overeen met de strafeis van het Openbaar Ministerie. Volgens het OM moet de man in opdracht van andere mensen gehandeld hebben. Die wilden dat alle mogelijke sporen van de moordenaars van vader en zoon Van Doorn werden uitgewist. Daarom moest de vluchtauto in brand.

Volgens de rechtbank is niet gebleken dat de Rotterdammer wist dat de Opel Corsa was gebruikt als vluchtauto na de dubbele liquidatie in Zoetermeer. 

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Vader en zoon René van Doorn. © AD

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer