Volledig scherm
Rose Sulaiman. © Privéfoto

11 jaar cel geëist tegen Bert den D. voor doodslag op zijn vrouw Rose: lichaam gedumpt in beerput

Bert den D. (49) uit Benthuizen stond vandaag voor de rechter op verdenking van de moord op zijn Maleisische vrouw Rose Sulaiman. Haar lichaam werd in 2008 in een beerput bij hun huis gevonden. Den D. heeft altijd ontkend de dood van zijn vrouw op zijn geweten te hebben. Ook vandaag bleef hij daarbij. De officier van justitie heeft vanmiddag een gevangenisstraf van 11 jaar tegen Den D. geëist voor doodslag op zijn vrouw. 

Den D. wordt ervan verdacht in Thailand zijn vrouw te hebben gedood. De destijds 37-jarige Maleisische vrouw verdween in 2007, een jaar later werd haar lichaam gevonden in een beerput naast het echtelijk huis. Kort na de verdwijning van zijn vrouw vertrok Den D. met hun zoontje naar Nederland. Hij verklaart vandaag dat hij dacht dat Rose naar Maleisië was vertrokken en dat hij contact met haar probeerde te krijgen. Toen dat niet lukte, werd hij boos. 

Aangifte na drie maanden

In het laatste telefoongesprek met haar moeder zei Rose dat ze geslagen werd en met hun zoon naar haar in Maleisië zou komen. Haar moeder moest de politie inschakelen als de vrouw er binnen drie dagen niet zou zijn. Toch werd er pas na drie maanden aangifte gedaan. De moeder dacht - en hoopte vooral - dat Rose nog in leven zou zijn en bij vrienden zou verblijven. 

Eind 2016 werd Den D. gearresteerd. Vrienden en bekenden van de Benthuizenaar verklaarden dat hij aan de alcohol zat en informeerde naar een huurmoordenaar. Ook zou Rose een keer een blauw oog hebben gehad. Den D. reageerde emotioneel vandaag. Hij begrijpt niets van die verhalen. Hij zou zijn vrouw niet hebben geslagen. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer