Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Aantal vacatures in Zoetermeer groeit hard

Het aantal vacatures in de Zoetermeerse regio is de eerste helft van dit jaar sterk toegenomen. Uitkeringsinstantie UWV schat dat in de regio zo'n 9.100 vacatures zijn ontstaan. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat 20 procent meer. 

De landelijke groei van vacatures bedroeg  in diezelfde periode 12 procent. Er wordt door ondernemers vooral gezocht naar laders en lossers, vrachtwagenchauffeurs en hoveniers.

Het aantal WW-uitkeringen in de regio Zuid-Holland Centraal, waar Zoetermeer deel van uitmaakt,  blijft dalen. Eind september 2018 kregen 5.387 mensen in deze regio een WW-uitkering, waaronder 2135 Zoetermeerders. Het aantal werkloosheidsuitkeringen in Zoetermeer en de regio  is daarmee afgelopen maand opnieuw gedaald. Ten opzichte van vorig jaar zelfs met 20,6 procent voor de regio en bijna 25 procent in Zoetermeer. In Nederland was de daling 22 procent. 

Dat komt vooral door afname van de WW-uitkeringen aan werkzoekenden met een bedrijfseconomisch-administratief beroep, een commercieel beroep en een technisch beroep.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer