Volledig scherm
© DG

'Aanvraag parkeerplaats invaliden duurt te lang'

Zó! Zoetermeer vindt dat de aanvraag van een gehandicaptenparkeerplaats veel te lang duurt in deze gemeente. Tussen het moment van de aanvraag en het daadwerkelijk aanleggen van de parkeerplaats kan zo zeventien weken zitten. Een enkele keer duurt het zelfs nog langer.

Dat kan beter, vindt raadslid Carla Krullaars: ,,Een gehandicaptenparkeerplaats wordt niet aangevraagd als die niet hard nodig is. De gehandicapte heeft de plaats nodig om weer aan de samenleving te kunnen deelnemen en kan meestal niet zeventien weken of langer wachten.''

Ook vindt de fractie dat de informatieverstrekking op de gemeentesite beter kan. Nu is niet duidelijk aangegeven hoelang iemand wachten moet.

De fractie hoopt dat het college van b en w kan regelen dat deze wachttijd sterk verkort wordt, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat een aantal zaken niet na elkaar maar gelijktijdig worden opgepakt.

,,Nu moeten mensen eerst wachten totdat de afdeling 'ruimte' van de gemeente naar de aanvraag heeft gekeken, dan moet men nog ongeveer zes weken wachten of buren eventueel bezwaar maken. Het zou handiger zijn als dit gelijktijdig zou kunnen'', aldus fractievoorzitter Marijke van der Meer.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer