Volledig scherm
Burgemeester Charlie Apt-root. © Ron Jenner Fotografie

Aptroot: vergunning op tijd publiceren

Het gaat niet goed met het tijdig afgeven van vergunningen voor evenementen, vindt burgemeester Charlie Aptroot. Het komt voor dat de gemeente vergunningen zo laat verleent dat Zoetermeerders geen tijd meer hebben om te reageren.

Dat overkwam laatst omwonenden van de Markt. De organisatie van het evenement kreeg de vergunning zo kort van tevoren dat omwonenden pas na het weekend met de activiteit bezwaar konden maken.

,,De klacht over dit evenement is terecht. Die vergunning werd zo laat gepubliceerd dat reageren geen zin had'', zei burgemeester Charlie Aptroot maandagavond tijdens een commissievergadering op het stadhuis. Raadslid Marijke van der Meer van Zó ! Zoetermeer vroeg hem naar de late vergunningen. ,,Het gaat regelmatig goed, maar het komt vaker voor dat het niet lukt'', zei burgemeester Aptroot.

Quote

Als iemand op het aller­laatst een vergunning aanvraagt, dan hebben we tot nu toe altijd nog ja gezegd

Burgemeester Charlie Aptroot

Vervroegd

Volgens Aptroot is de gemeente druk bezig de zaken rond het verlenen van de evenementenvergunningen op orde te krijgen. Daarbij kijkt hij naar de eigen ambtenaren en de organisaties die de benodigde informatie aanleveren. ,,Het zit soms ook bij de aanvrager, maar daar ga ik het niet op afschuiven. We hebben de aanvraagtermijnen al wat vervroegd om meer tijd te hebben. Als iemand op het allerlaatst een vergunning aanvraagt, dan hebben we tot nu toe altijd nog ja gezegd. Sommige mensen rekenen erop. Maar er komt langzamerhand een moment dat het niet door kan gaan'', zei Aptroot. De burgemeester beloofde 'alles op alles' te zetten om te voorkomen dat het weer gebeurt dat een vergunning op het laatste moment wordt verleend.

Mocht het nog een keer voorkomen dat er weinig tijd tussen de vergunning en het evenement zit, dan wil Aptroot met een oplossing komen. Zo speelde hij met de gedachte om betrokkenen die mogelijk bezwaar kunnen maken een email te sturen. ,,Dat moeten we nog bekijken.''

Van der Meer wil dat het stadsbestuur nog eens goed kijkt naar het moment van het vergunning verlenen. Ze opperde een telefonisch meldpunt, waar burgers op zo'n moment toch nog gelegenheid krijgen hun zorg te uiten. ,,Misschien een soort spoedprocedure. We horen dit te vaak.''

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer