De BeterDichtbij-app.
Volledig scherm
De BeterDichtbij-app. © Curame

Artsen Langeland appen wat af: afspraken verschuiven naar online

Nu het LangeLand ziekenhuis liefst zo min mogelijk patiënten in huis heeft in verband met het coronavirus, gaan de artsen meer appen met patiënten.

Daarvoor gebruiken de artsen geen WhatsApp, maar de nieuwe beveiligde ziekenhuisapp BeterDichtbij van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen. Deze is ontwikkeld door het LangeLand en 22 andere ziekenhuizen. 

Vanwege het coronavirus wordt bij het LangeLand ruimte gemaakt om coronapatiënten op te vangen. Operaties die kunnen wachten zijn uitgesteld. Ook zijn zoveel mogelijk afspraken bij de artsen afgezegd of omgezet naar telefonische consulten. Het ziekenhuis gaat nu de BeterDichtbij-app extra inzetten voor patiënten, meldt het ziekenhuis op zijn Facebookpagina.

Foto’s

Via deze app kunnen artsen en patiënten veilig met elkaar appen en documenten of foto’s sturen. De opzet lijkt op die van WhatsApp. Het LangeLand gebruikt de app sinds begin dit jaar voor alle poliklinieken. De app is zowel voor Apple als Android beschikbaar.

De patiënt krijgt enkel toegang tot zijn dokter nadat die hem heeft uitgenodigd binnen de app, in overleg met de patiënt. Wie de app zelf downloadt zonder uitnodiging, kan dus geen berichten sturen naar artsen. Wel kan hij om een uitnodiging van een dokter vragen aan het BeterDichtbij-team.

  1. De lockdown van liedjesmaker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend
    PREMIUM

    De lockdown van liedjesma­ker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend

    Lien Cornelissen (36) is liedjesmaker, cabaretière en coach ‘stembevrijding’ in Scheveningen. Eind januari speelde ze haar eerste liedjesprogramma in een uitverkocht Muzee. Na jaren van ploeteren leek de grote doorbraak een kwestie van tijd. Nu zit ze thuis met twee katten, een haperende aardlekschakelaar en een ex-vriend die verkouden is. Het dagboekverslag van een performer in coronatijd die niet bij de pakken neerzit.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer