Volledig scherm
Een bestuurder heeft twee lantaarnpalen en een geparkeerde auto geramd in de buurt van de Spectrumsingel in Zoetermeer. © Regio15

Asociale bestuurder rijdt twee lantaarnpalen omver, ramt een geparkeerde auto en vlucht

Een asociale bestuurder heeft vannacht een flinke ravage aangericht rondom de Spectrumsingel in Zoetermeer. De automobilist reed twee lantaarnpalen omver en heeft een geparkeerde auto geramd. Daarna is de bestuurder van een vermoedelijk groene personenauto doorgereden. 

De automobilist vloog voordat hij de eerste lantaarnpaal aan de Spectrumsingel raakte, uit de bocht bij de Wit-Geellaan, meldt calamiteitensite Regio15. De klap moet flink geweest zijn, want de lantaarnpaal is uit de grond gereden. 

Vervolgens heeft de bestuurder een geparkeerde auto geramd. Daarna heeft de autorijder verderop in de wijk bij de rotonde op de Moeder Teresasingel nog een lantaarnpaal uit de grond gereden. 

Getuigen belden de politie, waarna agenten in de buurt op zoek gingen naar de dader. De weggereden auto zou een kleiner model personenauto zijn en vermoedelijk groen van kleur. Gezien de schade die de automobilist achter liet, moet zijn voertuig ook forse schade hebben opgelopen.

Losse stroomdraden

Een storingsmonteur heeft de kapotgereden lantaarnpaal vannacht direct verwijderd en de losse stroomdraden afgedekt. Een deel van de verlichting op de Spectrumsingel is uitgevallen. Verkeersdeelnemers zullen er dus rekening mee moeten houden dat daar nu weinig zicht is. 

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer