Volledig scherm
Een eerdere, regenachtige Avond4daagse in Zoetermeer. © Peter Franken

Avond4daagse ook dit jaar weer in Zoetermeer

De Avond4daagse wordt ook dit jaar weer gelopen in Zoetermeer en de data zijn al bekend. Liefhebbers kunnen van maandag 20 tot en met donderdag 23 mei meelopen. 

Er kan gekozen worden voor een route van vijf of tien kilometer, die door verschillende wijken en parken gaat. Op de laatste dag is de route van vijf kilometer iets langer, omdat muzikanten zorgen voor een feestelijke intocht in het Stadshart, laat stichting Avond4vierdaagse weten. De route van tien kilometer is dan weer iets korter, zodat ook deze wandelaars bij de intocht kunnen zijn. De wandelingen beginnen om 18.00 uur. Scholen starten op twee verschillende tijdstippen, om 18.00 of om 18.15 uur. 

Wandelaars kunnen op rustplaatsen even bijkomen, verschillende supermarkten sponsoren een versnapering. Scholen kunnen ook zelf een rustplaats regelen voor hun gebouw. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk zwerfafval op straat terechtkomt, worden er op deze plekken ook minicontainers geplaatst. Wanneer de inschrijving precies wordt geopend, wordt later bekend gemaakt via de website.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer