Volledig scherm
PREMIUM
De Toyota Aygo wordt relatief veel gestolen in Zoetermeer. AD-verslaggever Silvester van der Hansz heeft zo'n auto. © Daniella van Bergen © Daniella van Bergen

Aygo-eigenaren moeten oppassen in Zoetermeer: de wagen is ook zeer populair bij dieven

Zoetermeerse Aygo-eigenaren, let goed op je wagen. Autodieven hebben het de laatste tijd voorzien op deze kleine Toyota's. Vooral in Meerzicht verdwenen relatief veel Aygo's.

Van de 32 auto's die sinds september in Zoetermeer werden gestolen, was een op de vier een Toyota Aygo, blijkt uit politiecijfers. Het type auto is blijkbaar bijzonder in trek, want van de ‘zusterauto’ van de Aygo, de Peugeot 107 en 108, verdwenen er ook nog eens vijf stuks in die periode. 

  1. Vervoerders nemen ondanks corona geen extra maatregelen: ‘Reizen met het ov is nog steeds veilig’
    PREMIUM
    virus

    Vervoer­ders nemen ondanks corona geen extra maatrege­len: ‘Reizen met het ov is nog steeds veilig’

    In het buitenland zijn de afgelopen dagen al beelden opgedoken van ov-medewerkers in witte pakken met mondkapjes op die metrovoertuigen schoonspuiten. Vervoersbedrijven in Nederland nemen voorlopig echter geen specifieke maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Medewerkers hebben gisteren wel het advies gekregen om bijvoorbeeld hun handen regelmatig te wassen en papieren zakdoekjes te gebruiken.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer