Volledig scherm
Ter illustratie. © COR DE KOCK

Bagger wordt uit sloten en plassen gehaald

Een aantal watergangen wordt vanaf deze maand tot en met maart 2019 onder handen genomen door de gemeente en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Gedurende deze maanden wordt bagger verwijderd die op de bodem van plassen en sloten ligt. De werkzaamheden vinden vooral in de wijk Rokkeveen-Oost plaats, maar ook in het water bij de bedrijfsterreinen en het Dorp.

Als er veel bagger op de bodem van een plas of sloot ligt, kan dit volgens de gemeente gevolgen hebben voor de doorstroming en waterkwaliteit. Door dit om de zoveel tijd te verwijderen, krijgt het water weer meer zuurstof, ruimte en licht. Wat uiteindelijk weer goed is voor de planten, vissen en andere dieren in het water. Sloten en singels moeten daarnaast breed en diep genoeg zijn om het water goed aan en af te kunnen voeren. De gemeente laat weten dat inwoners wel rekening moeten houden met enige overlast tijdens de baggerwerkzaamheden.

In totaal wordt volgens het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard uit ongeveer 19 kilometer watergang in Zoetermeer en Lansingerland in totaal circa 34.000 vierkante meter bagger verwijderd. Daarnaast worden de duikers, buizen die watergangen met elkaar verbinden, gereinigd. Op de onderstaande website staat waar en wanneer dit gaat gebeuren. schielandendekrimpenerwaard.nl

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox?Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer