Volledig scherm
Alexander Warenberg © Marco Borggreve

Bekroonde cellist Alexander Warenberg speelt in zijn geboortestad

Hij speelt over de hele wereld, maar woensdag 6 november is hij te horen in zijn geboortestad Zoetermeer. Cellist Alexander Warenberg verzorgt dan een concert in kerkelijk centrum De Regenboog in Rokkeveen.

De 21-jarige muzikant geeft daar een recital met de 17-jarige pianist Nikola Meeuwsen, die ook op internationale podia speelt.

De meermalen bekroonde cellist werd in Zoetermeer geboren in een zeer muzikale familie en wist al sinds zijn vijfde dat hij alleen maar cello wilde spelen. Hij kreeg van zijn achtste tot zijn achttiende jaar les aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna studeerde hij in Berlijn aan de Barenboim Akademie. In 2016 won hij het concours van de Cello Biënnale en daarna volgden nog twee grote prijzen.

Beethoven

In De Regenboog speelt hij hetzelfde programma dat hij in december zal spelen in het Russische Sint-Petersburg: sonates van Beethoven, Debussy, Brahms en Sjostakovich.

De entree tot de zaal aan de Nathaliegang 263 kost 15 euro en is gratis voor Zoetermeerpashouders, jongeren tot 25 jaar betalen 5 euro. Het duoconcert begint om 20.15 uur.

Elke ochtend het nieuws uit Zoetermeer in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer