Volledig scherm
De politie zoekt de eigenaar van deze bril die in het Binnenpark is gevonden nadat een 30-jarige Zoetermeerse werd neergestoken. © Politie

Belangrijke getuige steekpartij Zoetermeer meldt zich

De politie zocht naar een vrouw die in mei getuige moet zijn geweest van een steekpartij in het Zoetermeerse Binnenpark. De vrouw heeft zich inmiddels gemeld.De politie wil nog wel graag weten wie de eigenaar is van een zonnebril die na de steekpartij werd gevonden.

Maandag 22 mei werd in het Binnenpark aan de Broekwegschouw kort voor 20.00 uur een 30-jarige Zoetermeerse neergestoken. Ze werd plotseling door een onbekende man bij de arm gegrepen waarna hij haar in de keel stak. Daarna gin de man er vandoor. 

De volgende dag kon de politie een verdachte aanhouden, een 31-jarige Zoetermeerder. De verdachte zit nog vast en het onderzoek naar hem is nog in volle gang. Rechercheurs waren op zoek naar een specifieke vrouwelijke getuige. Zij is nu gevonden. Er wordt nog gezocht naar de eigenaar van een specifieke zonnebril én andere getuigen die op maandag 22 mei tussen 19.30 uur en 20.00 uur in het Binnenpark of de nabije omgeving liepen.

Kindje

De getuige heeft zich gemeld bij de politie. Kort na het incident zwaaide ze naar een motoragent en zei tegen de agent 'Hij heeft zijn fiets in de bosjes gegooid', meldt de politie.  Dankzij deze tip trof de agent een donkerkleurige damesfiets aan in de bosjes. 

De vrouw vertelde verder aan de motoragent iets over de fiets en ze wees de agent de richting waarin de verdachte wegrende.

Zonnebril

Op de plek waar het slachtoffer werd neergestoken troffen agenten een zonnebril aan en deze is niet van de verdachte. Misschien is die wel van een getuige, dus wil de politie graag weten van wie de bril wél is.

 Verder zoekt de politie ook andere getuigen. Morgen wordt de zaak ook behandeld in het regionale opsporingsprogramma Team West.