Volledig scherm
Foto ter illustratie. © BELGA

Belg neemt Zoetermeerse bezorger maaltijdpakketten over

Het Belgische post- en pakketbedrijf bpost heeft de Zoetermeerse bezorger van koel- en vriesproducten Leen Menken overgenomen. Volgens directeur Leen Menken is dit het gevolg van een gelijksoortige visie en de wens verder te groeien in de levensmiddelenmarkt.

De Zoetermeerse onderneming krijgt daarmee naar eigen zeggen de beschikking over genoeg geld om verder te groeien. Financiële details worden niet gegeven.

Leen Menken begon ruim dertig jaar geleden met de koel- en vriesopslag van verse levensmiddelen als groente, fruit, vis en vlees. Het bedrijf kreeg Nutricia als eerste klant. Later voegde Leen Menken daar bezorgdiensten aan toe voor onder andere restaurantketens en cateraars.

Internet

Sinds 2012 worden ook internetbestellingen thuisbezorgd bij consumenten, zoals de maaltijdpakketten voor HelloFresh. Menken investeerde flink en ging in twee jaar tijd van veertig naar tachtig werknemers. In 2015 won het bedrijf de ondernemersprijs de Ster van Zoetermeer.

Met name in de verkoop via internet stak Leen Menken de laatste jaren grote sommen geld. Het bedrijf kwam echter op een punt waar het niet meer mogelijk was om nog verder op eigen kracht uit te breiden.

Leen Menken ging daarom vorig jaar om de tafel met het Belgische bpost. ,,Al snel bleek dat de visie en strategie van bpost aansloten bij die van ons bedrijf. Door de deal met bpost kunnen wij verder doorgroeien in de levensmiddelenmarkt", laat directeur Menken weten.

In samenwerking met indebuurt Zoetermeer